Recept zoekresultatenSpaghetti met scampi en kerstomaten
Delhaize logo
  • Spaghetti met scampi en kerstomaten
    A
Spaghetti met scampi en kerstomatenA

Spaghetti met scampi en kerstomaten

Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 425 g garnaalstaarten van het merk 365
  • 750 g troskerstomaten
  • 1 grote wortel
  • 1 preistok
  • 2 stengels selder
  • 1 klein venkelknol
  • 1 grote ui
  • 10 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 140 g dubbel tomatenconcentraat
  • 400 g spaghetti
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 50 g boter
  • 5 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • kruidenmix Chili Explosion
  • zout
  • peper
  • 425 g garnaalstaarten van het merk 365
  • 750 g troskerstomaten
  • 1 grote wortel
  • 1 preistok
  • 2 stengels selder
  • 1 klein venkelknol
  • 1 grote ui
  • 10 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 140 g dubbel tomatenconcentraat
  • 400 g spaghetti
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 50 g boter
  • 5 el olijfolie

Begin met koken

: 35 min. (+ 30 min. kooktijd)
1
Snipper de ui, de prei, de venkel, de wortel en de selder.
2
Pel de ontdooide garnaalstaarten, snijd het vlees in dikke stukken en bewaar in de koelkast.
3
Doe de garnaalpantsers in een grote kookpot met 2 el olijfolie. Fruit ze op een hoog vuur kort met het tomatenconcentraat, tot ze mooi kleuren. Voeg de groenten toe, 5 geperste teentjes knoflook en de laurierblaadjes. Fruit 2 min., giet er 1,5 dl water bij, breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Filter de bouillon.
4
Fruit 5 fijngehakte teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met 3 el olijfolie en enkele draaien van de kruidenmolen Chili Explosion. Voeg de kerstomaten toe en fruit ze 2 min. Voeg 6 pollepels garnalenbouillon toe, de witte wijn, het vlees van de garnalen, peper, zout, de boter en het sap van ½ citroen. Laat zachtjes sudderen, tot het mengsel indikt.
5
Kook intussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
6
Breng de saus verder op smaak en serveer ze op de uitgelekte spaghetti, in diepe borden. Bestrooi met gehakte peterselie en, naar eigen smaak, met geraspte citroenzeste en/of een beetje extra chili.
1
Snipper de ui, de prei, de venkel, de wortel en de selder.
2
Pel de ontdooide garnaalstaarten, snijd het vlees in dikke stukken en bewaar in de koelkast.
3
Doe de garnaalpantsers in een grote kookpot met 2 el olijfolie. Fruit ze op een hoog vuur kort met het tomatenconcentraat, tot ze mooi kleuren. Voeg de groenten toe, 5 geperste teentjes knoflook en de laurierblaadjes. Fruit 2 min., giet er 1,5 dl water bij, breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Filter de bouillon.
4
Fruit 5 fijngehakte teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met 3 el olijfolie en enkele draaien van de kruidenmolen Chili Explosion. Voeg de kerstomaten toe en fruit ze 2 min. Voeg 6 pollepels garnalenbouillon toe, de witte wijn, het vlees van de garnalen, peper, zout, de boter en het sap van ½ citroen. Laat zachtjes sudderen, tot het mengsel indikt.
5
Kook intussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
6
Breng de saus verder op smaak en serveer ze op de uitgelekte spaghetti, in diepe borden. Bestrooi met gehakte peterselie en, naar eigen smaak, met geraspte citroenzeste en/of een beetje extra chili.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 102 kcal - Vetten: 3,2 g - Koolhydraten: 12,1 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 4,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 102 kcal - Vetten: 3,2 g - Koolhydraten: 12,1 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 4,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Scampi | Gepeld

Delhaize

Scampi | Gepeld

3 × 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€16,17

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

1 kg

€6,99

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,88

Spaghetti

Bertagni

Spaghetti

500 gr

€3,85

Ambo Pinot Grigio Wit

Italy

Ambo Pinot Grigio Wit

75 cl

€5,99

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Sauce | Chili | Sweetened

Delhaize

Sauce | Chili | Sweetened

236 gr

€1,55

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Knoflook | Netje

Delhaize

Knoflook | Netje

2 × 250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,18

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€52,02