Recept zoekresultatenSterbrioche met kaneel
Delhaize logo
  • Sterbrioche met kaneel
    D
Sterbrioche met kaneelD

Sterbrioche met kaneel

Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 1 heel ei
  • 2 eigelen
  • 1,8 dl volle melk
  • 450 g bloem
  • 8 g droge gist (voor het brooddeeg)
  • 70 g kristalsuiker
  • 100 g bruine suiker
  • 130 g boter
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1/2 kl zout
  • 1 heel ei
  • 2 eigelen
  • 1,8 dl volle melk
  • 450 g bloem
  • 8 g droge gist (voor het brooddeeg)
  • 70 g kristalsuiker
  • 100 g bruine suiker
  • 130 g boter
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1/2 kl zout

Begin met koken

: 40 min. + 20 min. kooktijd (+ 1 u 15 rusttijd)
1
Meng de gist met de lauwe melk en laat 15 min. rusten.
2
Meng de bloem, de fijne suiker en het zout in de keukenrobot. Roer er 30 g malse boter en de eidooiers onder. Giet er het gist-melkmengsel bij, kneed 20 min. en vorm een deegbal. Dek af en laat 1 u op een warme plek rijzen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling: meng 100 g malse boter met de cassonade en de kaneel.
4
Verdeel het deeg in 4. Vorm 4 deegballen en rol ze uit tot schijven van ± 5 mm dikte. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg er 1 deegschijf op. Besmeer hem met ⅓ van de vulling en monteer de brioche op dezelfde manier: 1 deegschijf, vulling, 1 deegschijf, vulling, 1 deegschijf. Druk met behulp van een glas een cirkel in het midden van de laatste deegschijf en snijd, vanaf die cirkel, het deeg in 16 gelijke repen, in spaakvorm. Maak een dubbele draai in elke deegreep, tot een mooie vorm. Smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze ± 20 min.
5
Laat afkoelen, serveer en geniet volop van de onvermijdelijke complimenten: het is prachtig en vooral héérlijk!
1
Meng de gist met de lauwe melk en laat 15 min. rusten.
2
Meng de bloem, de fijne suiker en het zout in de keukenrobot. Roer er 30 g malse boter en de eidooiers onder. Giet er het gist-melkmengsel bij, kneed 20 min. en vorm een deegbal. Dek af en laat 1 u op een warme plek rijzen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling: meng 100 g malse boter met de cassonade en de kaneel.
4
Verdeel het deeg in 4. Vorm 4 deegballen en rol ze uit tot schijven van ± 5 mm dikte. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg er 1 deegschijf op. Besmeer hem met ⅓ van de vulling en monteer de brioche op dezelfde manier: 1 deegschijf, vulling, 1 deegschijf, vulling, 1 deegschijf. Druk met behulp van een glas een cirkel in het midden van de laatste deegschijf en snijd, vanaf die cirkel, het deeg in 16 gelijke repen, in spaakvorm. Maak een dubbele draai in elke deegreep, tot een mooie vorm. Smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze ± 20 min.
5
Laat afkoelen, serveer en geniet volop van de onvermijdelijke complimenten: het is prachtig en vooral héérlijk!
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 390 kcal - Vetten: 14,8 g - Koolhydraten: 56,2 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 390 kcal - Vetten: 14,8 g - Koolhydraten: 56,2 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Reeds in je keuken

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Suiker | Fijne korrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Fijne korrel

1 kg

€1,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€9,93